Welkom bij Smits Cheese!
Dé oplossing voor elke kaas die door vorm of gewicht niet direct bruikbaar is voor consumptie!
Wij maken het mogelijk om een veelzijdige zijstroom aan kaasresten te hergebruiken voor menselijke consumptie. Met technische innovaties en ontwikkelingen lukt het ons om efficiënt en milieuvriendelijk een passend eindproduct te leveren aansluitend op de behoefte van onze klant. Bij productie- en verwerkingsbedrijven in geheel Europa kopen wij kaas op die door vorm of gewicht niet direct bruikbaar zijn voor consumptie. We leveren voor hen een dienst of produceren daarvan zelf een halffabricaten voornamelijk bestemd voor de rasp- en smeltkaasproductie.
Ons voedzame en duurzame product vereist de maximale kwaliteit die het verdient! Ons gecertificeerde productieproces moet meer dan voldoen aan de vastgestelde productienormen. Systematisch zoeken wij naar efficiënte procesverbeteringen om verspilling in het proces van welke aard dan ook te reduceren en kwaliteit de garanderen.
Mede door onze eigen technischedienst en eigen transport ontzorgen wij graag onze klanten. Wij kunnen hierdoor bijna altijd leveren en flexibel aansluiten bij uw behoeften. We zijn een betrouwbare partner voor de lange termijn en een stabiele factor voor uw organisatie.
Onze hoogwaardige producten worden op een beheerste en dus voorspelbare wijze geproduceerd. Wij zijn voor al onze processen voortdurend op zoek naar mogelijkheden om op verantwoordelijke wijze efficiency te verbeteren en verspilling van welke aard dan ook te reduceren.
Wij zijn ook uw partner in het schonen, sorteren, (her)verpakken van uw kaasproduct en willen graag een stukje van uw productieproces ontzorgen.
De geschiedenis van het familiebedrijf Smits Zevenhuizen.
40-jarig jubileum en opening nieuwbouw
Nieuwbouw gerealiseerd
Nieuwbouw in volle gang!
Start nieuwbouw voor beter automatisering en voorraadbeheer
Er wordt gestart met de bouw van het gebouw 'De Boog', vernoemd naar de dakvorm. Het gebouw huisvest de werkplaats/machinefabriek van de TD, het kantoor voor de Expeditie en de voorraadhal voor de lege bakken.
Brand in de productie hallen heeft in 2008 de productie stil gelegd. Na hardwerken van het hele team hebben we dit binnen een maand weer op de reels gekregen
Omdat de vergunning voor varkensstallen in Zevenhuizen niet gelijk lukt start Smits een varkenshouderij in Vorden. Na 6 jaar start de bouw van de stallen in Zevenhuizen met een capaciteit van 5000 varkens.
Smits stopt veel energie in de ontwikkeling van een nieuwe machines. Dit jaar bouwde Smits de 1ste versie van de stortbak voor de voerproductie. Het begin van de gangbare en unieke verwerkingsmethode.
In 1989 verlaten de Gebr. Smits Hazerswoude-Rijndijk, voor de aanleg van de N11. Op een nieuw stuk grond te Zevenhuizen wordt de productie van voer en het verwerken van kaas verder geoptimaliseerd.
Omdat via zuivelbedrijven er ook goede stukken kaas binnen kwamen werd in 1984 een nieuw proces opgestart voor het hergebruik van de kaas voor menselijke consumptie.
Vanwege hoge voerprijzen zijn de Gebr. Smits opzoek gegaan naar alternatieven. Er werd contact gelegd met voedingsmiddelenproducenten. Dit was de start van de circulaire voerproductie voor het varken.
Leon Smits stapt in 1978 in het bedrijf van zijn ouders en vijf jaar later( 1983) volgt Jan Smits. Samen transformeren ze het vermeerderingsbedrijf naar een Varkenshouderij.